Mari kita lihat apa 7 kriteria WAJIB ada dalam Soy Protein yang berkualiti dan terbaik.
v Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~
Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam
secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan
berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara
cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and
herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
v Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~
Kenapa
soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara
umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan
(ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan
syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya
menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a
Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian...
toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam
sel tumbuhan
v Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu-
Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk
menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential
amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many
important body functions are delayed or stopped.
v Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-
Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn
alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%!
Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer
paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan
menaikkan berat tulang
v Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan-
Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance.
sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood
pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a
brand that uses an extracting process that removes this substance, yet
keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF
AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
v Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan-
Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies,
cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL
AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is
lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain
development and hormones, or other body tissue development can be the
result
v Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~
Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan
boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium
yang secukupnya mesti ditambah dalam soy perotein tu untuk meneutralkan
kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak
menambah cukup
I'm Your SHAKLEE Independent Distributor
Noor Nazili Binti Jimi ( Puan Nor ) SID 920420
sms/whatsapp 016 8883394
Email: noe3304@gmail.com
FB Fanpage : Vitaminkamek
Dengan Mendaftar RM65 Anda akan dapat Harga Jauh Lebih Murah
Nak Jadi Ahli Secara Percuma Pun Boleh!!
Nak Jadi Ahli Secara Percuma Pun Boleh!!
- Buat Order dahulu, hujung bulan payment pun boleh bayar
- Konsultansi percuma buat pelanggan yang membeli dari saya berterusan
- Setiap pembelian akan disertakan jadual pegambilan dan tips-tips berguna
Penafian : Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang saya kongsi di laman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah , mendiagnos atau menyembuhkan sebarang penyakit
No comments:
Post a Comment